Няма пострадали българи при обстрел в Кандахар

11:28, 29 мар 18 / Свят 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма пострадали български военнослужещи при ракетен обстрел на базата на международните коалиционни сили на летище Кандахар. Това съобщиха от Министерството на отбраната.

35-ият български военен контингент прие изпълнението на задачите в мисията на НАТО "Решителна подкрепа". Командирите на 34-тия и 35-ия български военни контингенти полковник Светослав Халваджиев и полковник Георги Маргитин подписаха акта за сдаване и приемане на правомощията.

В състава на 35-ия български военен контингент са включени национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и офицери в щаба на мисията на НАТО.

В отговорностите на националния елемент е непосредственото командване и контрола на целия български контингент. Групата за охрана изпълнява задачи по организиране на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летище Кандахар.

Екипът от съветници подпомага щаба на армейския корпус от Афганистанската национална армия при изпълнение на задачи, свързани с ежедневната дейност. Щабните офицери изпълняват задачи в щаба на мисията на НАТО в съответствие с длъжностите, на които са назначени.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама