Президентът на ПАОК аут за три години от футбола

15:55, 29 мар 18 / Спорт 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на гръцкия клуб ПАОК Иван Савидис беше наказан с 3-годишна забрана да посещава футболни събития, след като нахлу въоръжен на терена по време на мача между ПАОК и АЕК и прекъсна двубоя.

По-рано този месец гръцкото Супер лига беше временно прекратена заради грандиозния скандал, предизвикан от Савидис, който ще трябва да заплати и глоба от 100 000 евро заради скандалните си действия, обявиха от лигата.

Тежки наказания има и за самия клуб, който е в оспорвана битка за титлата с АЕК и Олимпиакос - на ПАОК ще бъдат отнети три точки от актива, което означава, че тимът се смъква до трета позиция в класирането, а глобата за клуба е 63 000 евро.

Преди три дни стана ясно, че първенството в Гърция ще се поднови този уикенд, след близо триседмично прекъсване. Това се случва, след като всички клубове подписаха нови разпореди, изготвени от правителството, в който е записано, че на отборите ще бъдат автоматично отнемани точки или ще бъдат изключвани от Супер лигата при тежки нарушения на реда.

Въпреки това, според медиите в Гърция, днес мониторинговата комисия от ФИФА е препоръчала незабавно да бъдат спрени правата на Гръцката футболна федерация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама