Бременна българка изчезна на остров Крит

11:05, 08 май 18 / Свят 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гръцките власти издирват 37-годишната Десислава Илиева, която живее в град Ретимно на остров Крит. Акция за издирването й поде и "Сдружение на българите на остров Крит", потвърди неговият председател Петър Анастасов, съобщи вестник "24 часа".

Десислава, която е родом от Бяла Слатина, е изчезнала от сряда и семейството й няма връзка с нея. Според информация, българката е имала еротична връзка с гръцки гражданин и е била бременна в 4-ти месец. Предполагаемият приятел на българката, 45-годишен мъж е намерен обесен в село Кераме, община Агиос Василиос в южната част на Ретимно, съобщиха от полицията.

Дали изчезването на бременната българка и обесването на гръка имат връзка, разследват гръцките власти.

Според информация на близки, гръкът е бил заплашил българката да премахне детето, но тя е била категорична, че ще го задържи. Последно е имала среща с него в селото му, след което следите й се губят.

Майката и братът на изчезналата българка, които живеят в България, са пристигнали на остров Крит, притеснени, че от сряда нямат връзка с Десислава.

"Българската общност на остров Крит е притеснена за зачестилите случаи на "удавили" се българки, безследно "изчезнали" и липсата на всякаква информация по тези казуси. Особено притеснителен е фактът също, че при престъпления извършени от българки се дава голяма гласност, а за престъпления извършени срещу българи има тотално затъмнение и липса на информация. Надяваме се Десислава да бъде намерена жива и ние българите на острова сме готови да съдействаме", заяви председателят на "Сдружение на българите на остров Крит", Петър Анастасов.

Приятелки на Десислава, живеещи на острова, са разпитани вече от полицията.
 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама