Три причини да вечеряме рано

15:10, 08 май 18 / Любопитно 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички знаем, че е вредно да се яде преди лягане, тъй като това води до трупането на мазнини, забавя метаболизма и пречи на съня. Ето три причини да вечеряме рано.

По-добро здраве

Хората, които се хранят късно вечер са склонни да ядат повече, смятат учените.Изследвания показват, че среднощното похапване може да доведе до повишение на триглицеридите - тип мазнини, които се съдържат в кръвта. Тялото превръща всички калории, които не използвате в триглицериди, които увеличават риска от инфаркт.

По-добър сън

Обилното хранене късно вечер може да доведе до нарушения в съня. Същото се отнася и за алкохола. Едно питие може да ви помогне да се отпуснете преди лягане и са заспите лесно,  но две алкохолни напитки водят до лош и неспокоен сън.

По-тънка талия

Според учените времето между храненията позволява на организма да преработи храната по-ефективно. Те са направили експеримент с мишки и установили, че тези, които имат ранна вечеря и след това в продължение на 16 часа не се хранят, са по-слаби спрямо тези, които изяждат същото количество, но късно вечер.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама