Илон Мъск открива фабрика за бонбони

19:30, 08 май 18 / Любопитно 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Основателят на „Спейс Екс“ и „Тесла“ Илон Мъск предложи идеята за създаването на фабрика за бонбони в контекста на задочния си спор с президента на корпорацията "Berkshire Hathaway" Уорън Бъфет.

Бизнесменът и изобретател Илон Мъск планира да отвори фабрика за бонбони. „Това ще е велико. Супер-супер сериозен съм“, написа той в Twitter.

В един от следващите си постове Мъск попита с какъв пълнеж да произвежда бонбоните. В отговор потребителите на социалната мрежа за микроблогинг споделиха своите предпочитания. Едни от най-интересните предложения станаха захаросани плодове с логото на "Тесла" и пълнеж с формата на камъни от Марс.

Задочният спор Мъск-Бъфет

Идеята за създаването на бонбонена фабрика прозвуча в контекста на задочния спор на Мъск с ръководителя на американската корпорация "Berkshire Hathaway" Уорън Бъфет. Всичко започна с това, че на събранието на акционерите на „Тесла“ Мъск критикува идеята за „икономически ров“ на Бъфет. Тя означава продължително конкурентно предимство, позволяващо на фирмата да печели много повече, отколкото средно в сегмента.

В отговор Бъфет отбеляза, че много компании използват този модел, например, принадлежащата на "Berkshire" бонбонена компания, и изрази съмнение, че Мъск ще пожелае да се конкурира в тази област. Това стана причина Мъск да поеме хвърлената ръкавица. Той даже написа в Twitter, че ще изкопае ров и ще го запълни с бонбони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама