МвнР: Теодора ще пътува от Истанбул с линейка, а не със самолет

12:05, 08 май 18 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българката Теодора Маджарова, която се намира в тежко здравословно състояние, е отпътувала от Сау Паулу с редовен полет до Истанбул. "По указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева нашите мисии във Федерална република Бразилия и в Република Турция оказват пълно съдействие за транспортирането на българската гражданка", съобщиха от Министерството на Външните работи.

Маджарова е била превозена от болницата в Можи Гуасу до летище Гуарулос – Сау Паулу, със специализирана линейка със съвременно оборудване и две медицински лица.

На летище “Ататюрк” в Истанбул жената ще бъде посрещната от специално оборудваната линейка, която ще превози нашата съгражданка до София. В случай че възникне необходимост от хоспитализирането й в Истанбул, тя ще бъде приета в болница, която е разположена в непосредствена близост до летището и в която ще има подготвен лекарски екип.

По преценка на фирмата за медицински транспорт Теодора ще бъде превозена до България с линейка, а не със самолет. Причината е, че инсталирането на медицинската апаратура в самолет от Истанбул до София би отнело значително време, което, допълнено с по-ниската скорост на полета при българския военнотранспортен самолет Спартан, не би спестило време. Риск носи и повторното излагане на българката на промени в налягането.

Граничните власти в Истанбул и Одрин ще окажат съдействие при преминаването на линейката през държавната граница.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама