Гърция започва да гради пътя до бъдещия ГКПП-Рудозем

17:25, 08 май 18 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започва изграждане на пътя от гръцка страна до бъдещия ГКПП-Рудозем. Това съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов след работна среща с гръцките партньори, състояла се на мястото на пункта, предаде БТА.

През тази седмица гръцката пътна агенция ще подпише договор с избрания изпълнител на 9.5-километровото трасе от границата до Димарио. През май ще бъде обявена и обществената поръчка от българска страна за изграждането на ГКПП, уточни Недялко Славов. Той прогнозира, че с тези темпове на изпълнение на проектите е напълно
реалистично до края на 2019 г. да бъдат завършени пътят и ГКПП-Рудозем - Ксанти.

На работната среща на границата са участвали представители на гръцката пътна агенция, на управляващия орган по европейската програма, с която се съфинансира пътят до Димарио, български партньори от Гранична полиция, областният управител на Смолян Недялко Славов, представители на местната власт. От гръцка страна вече се работи по подготовката на пътя от границата до Димарио, на трасето е разположена строителна техника, уточниха участници в срещата. 

Гръцките представители са заявили, че през тази седмица предстои подписването на самия договор с изпълнителя - втората по големина пътностроителна фирма в южната ни съседка. Срокът на договора за изпълнение е 24 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама