Цацаров предлага да се засили охраната на спецсъда

14:35, 08 май 18 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният прокурор Сотир Цацаров предлага да се засили охраната, така че да се гарантират правата на магистратите и гражданите, които посещават специализирания съд и прокуратура. Темата ще бъде дискутирана на заседанието на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет утре. Една от мерките, които вероятно ще се обсъди, е разполагането на повече камери, съобщи "24 часа".

Конкретният повод за предложението е сцената, която се разигра пред очите на граждани пред входа на специализирания съд на ул. "Черковна" 90 на 26 април. Тогава, излизайки от сградата, подсъдимият за разпространение на марихуана, хашиш, кокаин и хероин Венцислав Дамянов-Боксьора заби няколко удара в лицето на свидетел по делото срещу него.

"Ще те убия, ако пак дойдеш да свидетелстваш", изкрещя Дамянов срещу Теодор Томов и започна да го удря. След като му заби 2-3 юмрука и докато пострадалият повика съдебните охранители, за да се намесят, Дамянов избяга по улицата. Грозната сцена се разигра пред очите на десетки граждани, включително и журналисти, които бяха в съда заради друго дело.

Венци Божксьора бе арестуван на 4 май 2015 година в София при спецакция прокуратурата и ГДБОП. Бандата действала от януари 2014 г. В жилища и автомобили на задържаните са открити различни наркотици – хашиш, марихуана, кокаин, хероин.

Освен Боксьора подсъдими са още лидерът на групата Ивайло Стойнов-Турчина, Тодор Григоров, Марио Тодоров, Петър Миленов, Григор Русев и Петко Стоянов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама