Кметът на Солун иска помощ от Пловдив за улиците и градинките (СНИМКИ)

17:45, 08 май 18 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Солун Янис Бутарис праща свои подчинени в Пловдив да вземат опит в поддръжката на улиците и градинките. Той буквално ахна от чистотата във втория български град, където беше на 2-дневна визита по покана на колегата си Иван Тотев.

"Изпращам екип да се запознае с начина на почистване на Пловдив, тъй като хигиената тук прави голямо впечатление", каза Бутарис. И помоли Тотев да командирава пловдивски общинари в Солун, които на място да покажат как се поддържат улици и градинки.

Двата града трябва да работят заедно, за да направим региона на Западните Балкани още по- развит и привлекателен, каза още управникът на втория по големина град в Гърция. Той остана възхитен от реставрираните къщи в Стария Пловдив и поздрави своя колега, че се грижи добре за архитектурния резерват.

През втория ден от визитата си Бутарис посети Младежкия център на Гребната база. Там той възкликна: "Имате прекрасен град Ц зелен, чист и приятен. Впечатлен съм от големите и широки булеварди и тротоари. Искам проекта за Младежкия ви център, за да изградим и ние подобен в Солун".

По думите му Пловдив заслужава титлата Европейска столица на културата.

"Това е награда, която се дава на градове, които могат да направят нещо иновативно", допълни Бутарис.

"Ще изпратим наши специалисти, както и ще приемем колеги от Солун да ги запознаем с нашия опит", коментира Иван Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама