Излизат на мирен протест пред видинската болница

10:50, 18 май 18 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За спасяване на видинската болница протестират днес във Видин, съобщи БНР.

За днешния ден е насрочено и извънредно събрание на акционерите, на което ще се обсъжда и смяна на ръководството на лечебното заведение. Протестът ще пред входа на болницата, каза председателят на областната организация на БСП Димитър Велков: 

"Всеки, който милее за здравеопазването във Видинска община и Видинска област нека заповяда, за да се опитаме да запазим видинската болница, за да не стане като врачанската, ловешката и много други, защото здравеопазването няма цена, то е на всички нас."

В Министерството на здравеопазването вече е внесена подписка за спасяване на болницата. 

"Това спасяване може да стане само чрез една ясна политика към видинската болница от страна на министъра на здравеопазването и може би тази политика би трябвало да бъде свързана с ясни и конкретни резултати от страна на управата на видинската болница. Резултати, които ние, от страна на ръководството, което в момента управлява болницата, виждаме, че са налице. Нашето мнение е, че болницата започва леко да излиза от тази криза. до която беше доведена от предишното ръководство. Това нещо буди недоумение защо се върви към смяна на ръководството при положение, че в момента нещата са добре", допълни Велков.

Над 2 500 души са подкрепили подписката. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама