Доналд Тръмп се срещна китайския вицепремиер Лиу Хъ

13:10, 18 май 18 / Свят 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп се срещна в четвъртък в Белия дом със специалния пратеник на китайския председател Си Дзинпин, член на Политбюро на ЦК на ККП, вицепремиер и главен преговарящ по търговските и икономически въпроси със САЩ Лиу Хъ.

По време на разговора им, Лиу Хъ заяви, че с общото ръководство на двамата държавни ръководители, китайско-американските отношения са постигнали важно и положително развитие. В момента контакти помежду им се намират във важен етап и те трябва да изпълнят постигнатите договорености, да работят за консенсуса, да се уважават една друга и положат усилия за стимулиране на стабилното развитие на двустранните отношения.

Тръмп заяви, че цени високо благоприятните работни отношения и лично приятелство със Си Дзинпин и желае да поддържа тесен обмен с него и работи за устойчивото развитие на американско-китайските отношения.

На срещата, Тръмп и Лиу Хъ размениха мнения по настоящата ситуация в търговията и икономическите връзки между САЩ и Китай. Лиу Хъ заяви, че целта на визитата му е да проведе задълбочен обмен с Вашингтон по търговско-икономически въпроси. Китай желае заедно със САЩ да разреши съществуващите проблеми въз основа на равноправието и взаимната изгода, подчерта вицепремиерът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама