Цветанов пред Хекимян: ГЕРБ реагира винаги след изказване на Румен Радев (ОБНОВЕНА)

08:33, 04 юни 18 / Политика 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира в “Тази сутрин” по bTV противоречията между президента Румен Радев и управляващите. По думите на Цветанов, Радев умишлено търси противопоставяне, а ГЕРБ реагира винаги след негово изказване, не преди това.

“Направиха се няколко консултативни съвета. Едно се говори вътре, разделително се говори навън”, отбеляза още лидерът на ПГ на ГЕРБ. 

Според него държавният глава не е допринесъл за организирането на разговорите между Путин и Борисов, а те са организирани много преди това. „Премиерът направи много през последните три години, за да се изгради газов хъб, който ще даде по-голяма конкурентност на европейския пазар. Когато не бяха спазени правилата по времето на Пламен Орешарски, ЕК беше много ясна в санкциите, които ни наложи по третия енергиен стълб. Ако не беше дошъл той на власт може би днес нямаше да има „Турски поток“. Съвсем реалистично е газовият хъб „Балкан“ да бъде захранен и от Русия и от други доставчици на газ“.

Цветанов коментира и изказването на Радев, че се опасява от автокрация: „Конституцията много ясно е разписала правомощията на всяка институция. Това е така, за да има демократично общество. Не трябва да се надскачаме, защото това не е начин за решаване на проблемите. Ние работим за прозрачността.

Той напомни, че сега е времето, в което страната ни е председателстваща на Съвета на ЕС, а премиерът Борисов се е изтъкнал като ментор на Западните Балкани. „Президентът Радев има своите качества. Ние сме с протегната ръка към всеки, който иска да работи за благото на страната и на гражданите. Трябва да протегнем ръка и да вървим заедно.“

Цветанов коментира и думите на Кирил Добрев за изборите в Галиче. “За да има уговорени мачове, трябва да има участници”, заяви Цветанов, отбелязвайки, че в над 15 населени места БСП не са се явили изобщо на частичните местни избори. По отношение на снимката на кандидата на ГЕРБ в компания с Ценко Чоков, политикът разказа, че е нормална, тъй като двамата са в една ловна дружинка, а в нея членуват общо 90 души, сред които и майката на кандидата на БСП.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама