Обвиняемият за стрелбата в Слънчев бряг си е признал

09:11, 04 юни 18 25 541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

37-годишният мъж, арестуван за убийството на бизнесмен в "Слънчев бряг" в събота вечер, е признал вината си. Той заявил, че мотивът за престъплението е ревност. Това каза пред NOVA окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

При нападението беше тежко ранена и млада жена.

Със служебното оръжие - пистолет "Макаров" 37- годишният Михаил Станчев е застрелял хазартния бос Коста Николов- Маджурина, довериха разследващи.

Стрелбата е станала пред хотелски комплекс, когато в курорта е било пълно с туристи. Жертвата е 54-годишният Коста Николов, собственик на игрални зали от дълги години. С опасност за живота е 22-годишната му спътница Симона, която е служителка в едно от казината му в курорта. Тя е дъщеря на полицейски шеф.

„Обвиняемият и пострадалата са се запознали и са започнали своите по-близки отношения в началото на май. Тогава тя е постъпила на работа при убития. По информацията, с която разполагаме по делото, жертвата е проявил интерес към младата жена. От една страна той е имал недобро отношение към нея, знаейки за връзката й с дееца, а от друга страна непрестанно и упорито я е ухажвал. Той я е канил на вечери, бил е галантен. Именно това е породило ревността у дееца”, каза прокурор Чинев.

„Това е показно убийство, не защото има любовен триъгълник. Това е моето предположение. Това е за назидание на богатите хора. Този човек го познавам много добре, той не е имал конфликти с никого, на никого не е дължал пари”, заяви свидетелка на престъплението.

„Момичето е споделило на извършителя на убийството, че е тормозена от своя шеф. Същевременно тя е признала, че е била ухажвана от него”, каза още окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Извършителят беше заловен с оръжие и боеприпаси при опит за бягство в Турция – той е с чисто криминално минало. Застрелял жертвата си от упор, след което стрелял по момичето, което се опитало да го спре.

Нападателят е задържан за 72 часа. Срещу него е повдигнато обвинение за убийство и за опит за убийство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама