Задържаха трети обвиняем в схемата за подкупи в КАТ-Благоевград

09:45, 04 юни 18 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благоевградската окръжна прокуратура е обвинила и трети участник за схемата за подкупи в КАТ-Благоевград. Н.Д. е участвал като помагач в извършване на престъпление, съобщиха от прокуратурата.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на шест хиляди лева. Тя е съобразена със здравословното му състояние.

Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършено е претърсване и изземване, както и други доказателства, от които се установява съпричастността на обвиняемия към извършеното престъпление.

Между 2017 г. и 2018 г. в Благоевград третият обвиняем по разследването умишлено улеснил шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - началник сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР Благоевград, да приеме пари, вещи и услуги с имуществен характер.

Той създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и идентифицират пътни превозни средства, както в Благоевград, така и в и пунктовете за регистрация на ППС в РУ - Петрич и РУ - Гоце Делчев.

В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за автомобили и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. Третият обвиняем Н.Д. провеждал срещи и преговори, лично участвал в тях, както и уговарял размера на подкупа.

Припомняме, Стоицов и Шарков бяха задържани при спецакция в пътната полиция в Благоевград срещу служители, получавали подкупи при схема за експресна регистрация на автомобили и за получаване на ВИП номера.

Срещу началника са повдигнати три обвинения - за схема за незаконна експресна регистрация на автомобили и отдаване на ВИП номера, за незаконно държане на пистолет и престъпления по служба.

По-рано днес Михаил Халачев, който е бивш шеф на пътната полиция в областния град и приятел на задържания Стоицов, заяви, че оръжието, което беше намерено в сейфа на Стоицов в хода на спецакцията, е негово. По думите на Халачев той притежава пистолета от 20 години и има разрешително за него. Срокът на разрешителното изтичал през 2020 година.

Мъжът информира, че е оставил оръжието си в касата на Стоицов, защото пътува често в чужбина, а наскоро имало обир в жилище на ловец, което го притеснило. "Задигнаха му пушките и го осъдиха", заяви той.

Халачев посочи и че откритите 5 300 лева в сейфа на началника на Пътната полиция в Благоевград също са негови. Когато дал пистолета, той оставил и сумата, която била предназначена за организиране на футболен турнир на пътните полицаи от региона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама