Измамници посегнаха на събирането на пластмасови капачки за благотворителност във Варна

19:10, 04 юни 18 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Недобросъвестни хора се облагодетелстват на гърба на благотворителната кампания, представляваща събирането на пластмасови капачки. Това разкриха от сдружението „Аз вярвам и помагам“, които стоят зад благотворителната инициатива, чиято цел е подпомагане на недоносени бебета.

Измамниците се представят за помощници на сдружението и обикалят партньорските обекти. Предлагайки да извозят събраните капачки, те ги взимат и се облагодетелстват за сметка на кампанията, разкри Владислав Николов, председател на „Аз Вярвам и Помагам“. По думите му са получени много сигнали за подобни измами. 

За да се избегнат нови злоупотреби, от неправителствата организация обявиха, че повече няма да се приемат пластмасови капачки в обекти. Желаещите да подпомогнат каузата ще могат да го направят на 29 септември във Варна. От 9.00 до 16.00 часа пред Катедралата всеки ще може да донесе събраните капачки, като ще бъде осигурена възможност това да става и с автомобили.  

Очаква се това да бъде най-голямото събиране на пластмасови капачки и ще премине под наслов „Празник на рециклирането „Аз вярвам и помагам“.

От сдружение„Аз Вярвам и Помагам“ уточняват, че събраните капачки трябва да бъдат в торби или чували, но не и в пластмасови туби. Могат да бъдат събирани капачки не само от вода и други напитки, но и от олио, оцет, перилни и ароматизиращи препарати, кремове за ръце и др. 

В АГ болницата във Варна днес бе представено третото голямо дарение от началото на кампанията и най-голямото дотук. Бебешкият реанимационен кът с отоплител при интензивно лечение на новородени е на стойност 15 000 лева. Апаратът ще помага на новородени с нарушения в дишането и сърдечната дейност, обясни началникът на неонатологичното отделение д-р Снежина Цветкова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама