Симеонов: В „Слънчев бряг” има незаконни заведения, които трябва да се съборят

14:25, 04 юни 18 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В курортния комплекс "Слънчев бряг" има заведения, които са незаконни и трябва да бъдат съборени. Обектите не покриват елементарните изисквания на Закона за устройство на територията. За нарушенията преди 10 дни е подаден сигнал до министър Николай Нанков. Това каза пред журналисти в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов, предаде "Дарик". Той не пожела да коментира дали въпросните заведения попадат в одобрената от Министерството на туризма схема на преместваемите обекти.

По-рано в сградата на Областната администрация в морския град Симеонов участва в работна среща за взаимодействие между институциите за осъществяване на контрол през летния туристически сезон. Срещата бе по негова инициатива.

"Важно е да покачваме качеството на туристическия продукт. Туристите не трябва да си тръгват недоволни от качеството на храната, на морската вода и т.н. Има няколко законопроекта, които ще позволят на институциите да си вършат работата по-лесно", каза вицепремиерът и открои тези за шума, за апартхотелите, за преместваемите обекти.

Вицепремиерът заяви, че българското море предполага развлекателност за семеен туризъм. Това лято отново ще има ще има командировани полицейски служители по морето, стана ясно от думите му.

Симеонов подчерта, че убийството в "Слънчев бряг" през уикенда няма да сложи негативен отпечатък върху впечатленията на туристите. Тук става въпрос за битова драма, а такива убийства се случват навсякъде, коментира той.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама