Валидираха юбилейна пощенска марка за 30 години от полета на Александър Александров

16:15, 05 юни 18 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов участва във валидирането на юбилейна пощенска марка, посветена на 30-та годишнина от космическия полет на Александър Александров на орбитален комплекс „Мир“. Юбилейната марка е в тираж от 10 100 броя, а неин автор е художникът Емил Христов.

„С валидирането на пощенската марка се дава заслужено признание към полета на българския космонавт – това знаково събитие, с което България става шестата космическа държава в света. Годишнината от полета на Александър Александров – възпитаник на българските Военновъздушни сили, предизвиква гордост, а постижението е пример за подражание за младите поколения“, заяви министър Каракачанов.

Церемонията по валидирането на юбилейната марка се проведе в Информационния център на Министерството на отбраната и в нея участваха председателят на парламентарната Комисия по отбрана Константин Попов, председателят на Съюза на българските филателисти Спас Панчев, посланикът на Казахстан в България Н. Пр. Темиртай Избастин, представители на посолството на Руската федерация в България, заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев, офицери от ВВС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама