Рафаел Надал триумфира с 11-и трофей на Ролан Гарос

19:34, 10 юни 18 / Спорт 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рафа надви в три сета по категоричен начин Доминик Тийм на финала на Откритото първенство на Франция – 6-4, 6-3, 6-2. Кралят на клея не остави никакъв шанс на австриеца в дебютния му финал на турнир от Големия шлем. Финалният мач приключи за два часа и 44 минути. Рафа грабна историческия трофей на Ролан Гарос за 2018-а, след като загуби само един сет от Диего Швартцман.  Титлата е 11-а за Рафа, а общата му бройка от Големия шлем е 17. Световните медии написаха днес: Непобедим!

В откриващия си сервис гейм на мача, Рафаел Надал спечели по безапелационен начин подаването си, последва и пробив на Рафа, който поведе в резултата. Следващите сервис гейм на Тийм баха съпътствани от трудности. Испанецътот своя страна безпроблемно печелеше своите подавания и с втори пробив в края на първия сет поставеният под №1 затвори при 6-4.

Вторият сет стартира отново със трудности за австриеца, като във втория гейм Тийм отрази четири брейкбола, но при петия се пропука и Рафа дръпна с пробив аванс. Тийм не успя да намери своята игра и  втория сет приключи – 6-3 за Надал.

Третият сет стартира с мъчен гейм за Доминик Тийм. Той трябваше да спасява четири точки за пробив, но въпреки това оцеля и взе подаването си.

При последвалия си сервис гейм, Тийм като че ли рухна и Надал поведе с пробив аванс. До края на сета Рафа се движеше стабилно и уверено.В последния гейм на срещата, Тийм спаси четири мачбола, като успя да затрудни Рафа, но при петия опит нямаше грешка и Рафа грабна за 11-ти път Купата на Мускетарите в Париж.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама