Треньорите на Мондиала с най-успешни кариери като футболисти

16:50, 14 юни 18 / Спорт 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вижте кои са 11-те треньори на Мондиала с най-успешна състезателна кариера.

Хуан Пици, на 50 години, бивш нападател на Испания и настоящ селекционер на Саудитска Арабия Пици започва футболната си кариера в Аржентина, преминава през Мексико и попада в испанския шампионат, където достига до Барселона и с нейния състав става шампион на страната, печели Купата на носителите на национални купи и Суперкупата на УЕФА. В края на кариерата си се връща в Аржентина, но приключва кариерата си във Виляреал. С Испания участва в Мондиал 1998.

Рикардо Гарека, на 60 години, бивш нападател на Аржентина и настоящ наставник на Перу Почти цялата си кариера провежда в Аржентина, където играе за най-добрите отбори в страната и най-много в Бока Хуниорс, но записва няколко мача и за големия съперник Ривър Плейт. В Колумбия печели два пъти местното първенство с отбора на Америка де Кали. За Аржентина бележи пет гола в 20 срещи.

Йоахим Льов, на 58 години, бивш халф на Германия и настоящ селекционер на Бундестима. Записва повече от 200 мача за Фрайбург, повечето от тях във Втора Бундеслига. Младежки национал е на страната си, но не успява да пробие в мъжкия отбор. Най-големите си успехи записва като треньор, а в състезателната си кариера трофеи няма.

Берт ван Марвайк, на 66 години, бивш халф на Холандия и настоящ треньор на Австралия С отбора на АЗ Алкмаар печели Купата на Холандия през 1978 г., а за "лалетата" записва само един мач. Като треньор на Холандия извежда тима до финала на Световното първенство през 2010 г., в който губи от Испания с 0:1 след продължения

Дидие Дешан, на 49 години, бивш полузащитник на Франция и настоящ наставник на "петлите" Определено Дешан е най-голямата звезда като футболист от всички сегашни треньори на отборите - участници в Мондиал 2018. През 1993 г. е един от героите на Марсилия, които побеждават Милан с 1:0 и печелят Купата на европейските шампиони, а тя става притежание на френски отбор за първи път. С фланелката на Ювентус записва 173 мача в различните турнири, носи екипите също на Челси и Валенсия. За националния отбор на Франция има 103 мача и дълги години е капитан на "петлите", с които става световен шампион през 1998 г.

Ектор Купер, на 62 години, бивш защитник на Аржентина и настоящ треньор на Египет По-голямата част от кариерата му минава във Феро Карил Оесте, който печели два пъти първенството на Аржентина в началото на 80-те години и двата с помощта на Купер. За националния отбор на Аржентина има само три мача.

Младен Кръстаич, на 44 години, бивш защитник на Сърбия и настоящ селекционер на родния си отбор Четирикратен шампион на Сърбия, два пъти победител в турнира за Купата на страната, с Вердер става по веднъж шампион на Германия и носител на Купата, а с Шалке печели Купата на Германия. Има повече от 200 мача в Германия, а кариерата си приключва в Партизан. Двубоите му за националния отбор на Сърбия са 59.

Гернот Рор, на 64 години, бивш немски защитник и настоящ селекционер на Нигерия Големите си успехи на футболния терен постига като играч на Бордо, за който има повече от 300 мача за десет години, става шампион на страната и носител на купата. Веднага след края на състезателната си кариера стартира треньорска кариера в Бордо.

Гарет Саутгейт, на 47 години, бивш защитник на Англия и настоящ селекционер на "трите лъва" Така и не намира място в топ клубове и прекарва кариерата си на три големи етапа в отборите на Кристъл Палас, Астън Вила и Мидълзбро, за които има общо повече от 500 мача. С Англия постига големите си триумфи, най-значимият от тях бронзов медал на Евро 1996. На същия турнир обаче се изявява и като антигерой, след като изпуска решителната дузпа в полуфинала срещу Германия.

Оге Харейде, на 64 години, бивш защитник на Норвегия и настоящ треньор на Дания В родината си има повече от 200 мача за Молде, а в Англия носи фланелките на Манчестър Сити и Норич. Срещите му за националния отбор на Норвегия са точно 50.

Станислав Черчесов, на 54 години, бивш вратар на Русия и настоящ селекционер на "Сборная" В средата на 80-те години получава шанса да премине в Спартак Москва, където е резерва на Ринат Дасаев. След кратък престой в Локомотив се връща в Спартак и остава в този тим до 1993 г., когато става вратар на Динамо Дрезден. Най-значимата следа в състезателната си кариера оставя в австрийския Тирол Инсбрук. Вратата на Русия е пазил в 39 международни срещи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама