Изкуствен интелект предсказа победа на Бразилия на Световното по футбол

17:15, 14 юни 18 / Спорт 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Светът е футбол, а погледите на запалянковците са насочени към Русия - домакина на Мондиал 2018.

Изкуствен интелект на финансовата група "Голдман Сакс" прогнозира, че шампион на тазгодишното Световно първенство по футбол ще стане Бразилия, а най-вероятен вицешампион - Германия, пише вестник "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Направените над милион симулации с помощта на машината сочат към шампионска титла за Бразилия, начело на националния тим на която е звездата Неймар.

Според изкуствения интелект Англия ще стигне до четвъртфиналите, но ще "падне" от Германия.

Полуфиналисти ще бъдат Франция, Испания, Германия и Бразилия, като на финала ще се срещнат отборите на последните две страни.

Изкуственият интелект на "Голдман Сакс" прогнозира шеста световна титла за Бразилия на базата на данни като отборни характеристики, индивидуални играчи, скорошно представя на екипите, резултати от световни и европейски първенства от 2005 г. насам.

Изданието припомня, че машината на "Голдман Сакс" предвеща победа на Бразилия и на предишните три световни първенства по футбол, които обаче бяха спечелени от Германия, Испания и Италия.

В защита на изкуствения интелект от финансовата група казват: "Точни прогнози не могат да се правят дори с най-усъвършенстваните статистически техники, тъй като футболът е непредсказуема игра. Именно това го прави толкова популярен и вълнуващ за гледане".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама