Българин спечели театрална награда в Полша

17:20, 14 юни 18 / Култура 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спектакълът „Аз, Сизиф“ на режисьорката Веселка Кунчева се завърна от Международния театрален фестивал за куклено изкуство „Пинокио“ в полския град Лодз с две големи награди – за сценографията на Мариета Голомехова и за най-добър актьор за изпълнението на Стоян Дойчев, известен още като Асенчо от филма „Възвишение“.

Image may contain: 2 people

"Виртуозното представление за безсмислено повтарящите се понякога усилия в човешкия живот очаровало взискателната интернационална публика, която 7-8 пъти викала на бис българския екип, а един от директорите на форума специално похвалил нашите за популяризирането на кукления театър за възрастни, който по принцип по-трудно си намира ценители", сподели Дойчев.

Спектакълът „Аз, Сизиф“, който вече е инкасирал множество престижни отличия у нас и зад граница, след представянето в Лодз е получил покани за участие на още фестивали – в Естония, Германия, Босна и Херцеговина, разкри Веселка Кунчева. Тези дни режисьорката провежда уъркшоп с български и американски студенти в Стара Загора по „Животинска ферма“ на Джордж Оруел. Спектакълът, демонстриращ резултатите от уъркшопа, ще се играе тази вечер, 14 юни, в Града на липите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама