Разкриха как виното предотвратява появата на рак

16:00, 03 юли 18 / Любопитно 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бразилски учени установиха, че антиоксидантът ресвератрол в червеното вино предотвратява появата на рак, като спира образуването на протеини, характерни за 50% от туморите, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Колко червено вино обаче трябва да изпие човек, за да бъде постигнат този ефект, не е ясно. Антиоксидантът ресвератрол е характерен също за боровинките и фъстъците.

Учените са анализирали ефекта на ресвератрола върху протеина р53. Той обикновено потиска развитието на туморите, убивайки раковите клетки. Когато мутира обаче образува купове, които подхранват болестта.

Резултатите показват, че антиоксидантът спира струпването на протеина, както и мултиплицирането и разпространяването на раковите клетки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама