Предимно слънчево ще е времето днес, на отделни места с превалявания

07:15, 06 юли 18 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В петък ще е предимно слънчево. В следобедните часове главно над Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса.
 
Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.
 
В планините ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, когато на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа предимно умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 25 градуса, на 2000 м - около 17 градуса.

По Черноморието преди обяд ще има по-значителна облачност и на места ще превали слабо. По-късно през деня облачността ще намалее и ще се установи предимно слънчево време. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 25-27 градуса. Температурата на морската вода е 24-26 градуса, вълнението на морето ще е 1 бал.
 
През почивните дни над Западна и Централна, а в началото на новата седмица и над Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки. На места явленията временно ще са интензивни, валежите - значителни. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще настъпи захлаждане.

В понеделник валежите ще бъдат главно в Централна Северна и в Североизточна България, както и в планините. От вторник ще настъпи временно и относително стабилизиране на атмосферата. Ще има повече слънце, превалявания са възможни само на отделни места, температурите ще се повишават.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама