ГЕРБ и БСП се сблъскаха заради изявление на Цветанов за външната политика (ВИДЕО)

14:29, 06 юли 18 / Политика 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутати от ГЕРБ и БСП влязоха в словесен сблъсък за външната политика. С декларация социалистите поискаха управляващите да се разграничат от изявление на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че "Русия и Китай са едни от основните потенциални заплахи за мира и сигурността". 

Цветанов заяви това преди седмица по време на форум от междупарламенарния диалог между ЕС и САЩ. Депутатът от БСП Кристиан Вигенин определи подобни изказвания като опасни, особено преди посещението на високопоставена китайска делегация у нас.

"Ние проявяваме разбиране, че в една партия може да има различие по определени въпроси. Не можем да приемем обаче, когато съществени външнополитически противоречия се демонстрират по върховете на управляващата партия, което може да доведе до сериозни негативни последици за перспективите и възможностите за провеждане на адекватна външна икономическа политика към страни като Русия и Китай", заяви Вигенин, цитиран от БНР.

Опитът на БСП да ме вкара в обяснителен режим и да внуши, че има противоречия между мен и премиера е кризисен пиар, с който искат да прикрият вътрешните битки в партията си, написа в отговор Цветан Цветанов във Facebook. 

"За разлика от БСП, при ГЕРБ има един лидер - Бойко Борисов, с когото сме в отлични отношения. Вместо от БСП да се съсредоточават върху това какво съм казал аз, нека погледат себе си и да се замислят дали с политиката си не ни отдалечават от Европа. Това заявих днес от парламентарната трибуна", пише още Цветанов и прилага видеозапис на изявлението си в парламента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама