Звезден рожденик: Хари Кейн

13:20, 28 юли 18 / Любопитно 25 972 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува английският футболист Хари Кейн и навършва 25 години!

Хари Кейн е английски футболист, нападател на Тотнъм Хотспър и младежки национал на Англия, минал през всички юношески национални селекции. Голмайстор на Висшата лига за сезон 2015/16 и 2016/2017.

Хари Едуард Кейн е роден в Чингфорд, Англия. Има един по-голям брат, Чарли. Той има ирландски произход чрез баща си, който е от Голуей.
Семейството се премества в Чингфорд, където посещава академията "Larkswood Primary Academy" до 2004-а година, последвано от Шингфордската школа на фондацията (също присъства и Дейвид Бекъм).

Той играе футбол от ранна възраст и се присъединява към местен клуб Риджуей Роувърс, когато е на шест години през 1999-а година.

Кейн говори за футбола в семейството:
"Мисля, че спортните гени идват от семейството на майка ми, макар че темата е горещ дебат в домакинството ни. Татко сигурно няма да хареса да кажа това, но мисля, че моят дядо Ерик от страна на майка ми беше доста добър футболист и играеше на прилично ниво."

Представянето на Кейн за Риджуей, както и за кварталния му отбор Уолтъм Форест, привлича вниманието на някои от най-известните скаути в Лондон. Арсенал пръв посяга към таланта, но по необясними причини се отказва от него. Подобно нехайство демонстрира и Уотфорд.

"Забележителното при него беше, че може да не направи нищо цял мач, но откриеше ли се и най-малък шанс, той го сграбчваше с двете ръце. В 4 от 5 случая или вкарваше, или асистираше за гол на свой съотборник", казва Тревър Бейли, мениджър на Хари в Уолтъм.

А Брикнъл добавя: "Още на 6, Кейн можеше да играе като 10 или 11-годишен. Имаше плътен, чист удар и с двата крака. Разбираше играта, виждаше паса и имаше отлично докосване. Но най-характерното му качество беше увереността му. Ако първия или втория път не успееше да отбележи, продължаваше да се опитва, без да се притеснява от пропуските преди това."

През сезон 2012/13 се завръща в Тотнъм е дебютира за „шпорите“ в Премиършип срещу Нюкасъл Юнайтед. Това остава и единственият мач на Хари за Тотнъм през сезона, след като изкарва периоди под наем в Норич Сити и Лестър.

През сезон 2013/14 отново играе предимно в Лига Европа, а в първенството е пускан рядко като резерва. На 7 април 2014-а година записва първия си мач като титуляр за Тотнъм и записва на сметката си гол и асистенция. „Шпорите“ разгормяват Съндърланд с 5-1. Кейн отбелязва още 2 гола в следващите две срещи и до края на сезона е титуляр в състава на Спърс.

Сезон 2014/15 Кейн започва с попадения в Лига Европа срещу АЕЛ Лимасол. Нападателят е с основна заслуга за доброто представяне на Тотнъм в евротурнирите, вкарвайки 7 гола в 7 мача, включително и хеттрик срещу Астерас Триполис. Кейн окончателно успява да си спечели титулярното място след победен гол във вратата на Астън Вила през ноември 2014 г. На 1 януари 2015 Кейн вкарва 2 гола за победата над Челси. На 2 февруари 2012 преподписва с Тотнъм до 2020-а година. Само 5 дни по-късно Кейн отбелязва 2 гола на кръвния враг Арсенал, а головата му сметка нараства до 22 гола през сезона.

През март 2015-а година за първи път е повикан в мъжкия национален отбор на Англия. Дебютира в европейската квалификация с Литва, като вкарва и гол.

На 15 юли 2018 Кейн става голмайстор на Световното първенство по футбол в Русия с шест гола.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама