Ангел Кодинов - шести на финала на 200 м едноместно кану на Световното в Пловдив

16:00, 28 юли 18 / Спорт 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ангел Кодинов завърши на шесто място на 200 метра едноместно кану при мъжете до 23 години на Световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години, което се провежда в Пловдив. Вчера Ангел завърши 8-и във финал Б на 1000 метра

„Естествено, щях да съм радостен да стигна до бронзовия медал, но за момента това са ми възможностите в тази дисциплина. На 1000 метра се случиха фалове, които не трябва да се получават, но така е в спорта. На 200 метра уцелих гребането си и успях да вляза на финал директно от серията и да покажа какво мога“, коментира Ангел.

Той сподели, че все още не е решил дали на Световното първенство за мъже и жени през август в Португалия ще участва само на 1000 метра, или ще се пусне и на 500 метра.

„Там целта ми е финал или поне класиране до 12-о място. Дай Боже да се случи и по-добро класиране, ще се радвам много“, каза още Кодинов.

Ангел изтъкна, че подкрепата, която е получавал от публиката го е мотивирала допълнително.

„Естествено, виковете на името ми, които се чуваха на целия канал ми даваха сили. Така се получи, че не успях да вляза на финал на 1000 метра, но съм доволен, че го направих на 200 метра“, добави кануистът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама