Все по-често шофьори сядат зад волана след употреба на наркотици и алкохол

17:52, 28 юли 18 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализирани полицейски операции, които се провеждат на територията на цялата страна в различно време на денонощието, дават добър резултат, отчете главният секретар на МВР Младен Маринов, цитиран от Dariknews.bg

"Черната статистика на загиналите по пътищата е една идея по-положителна спрямо същия период на миналата година - 43 човека по-малко. Всеки един човешки живот е изключително ценен. Същата е статистиката и при ранените, и при броя на пътно-транспортните произшествия, но това е един показател, по който трябва ежедневно да се работи“, изтъкна още главният секретар.

По думите му впечатление прави, че административно-наказателната дейност е завишена в пъти в сравнение с предишен период, но пътните произшествия продължавт, а най-стряскащото е, че все по-често служителите на реда се натъкват на управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици и алкохол.

От МВР отново призовават за повишевно внимание по пътищата и припомнят колко е опасно да се управлява МПС след употреба на алкохол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама