Звезден рожденик: Джейсън Момоа

09:20, 01 авг 18 / Любопитно 25 1664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува актьорът Джейсън Момоа и навършва 39 години!

Джейсън Момоа е американски актьор, режисьор, сценарист, продуцент и модел, номиниран за награда на „Гилдията на киноактьорите“. Известен е с ролите си на Ронан Декс в „Старгейт Атлантис“, Конан в „Конан Варварина“ (2011) и хал Дрого в телевизионния сериал на HBO – „Игра на тронове“.

Джейсън Момоа е роден на 1 август 1979 г. в Хонолулу, но живее и израства в Норуок, Айова отгледан от майка си. Баща му е коренен хаваец, а майка му е германка с ирландски и индиански произход. Той е племенник на известните хавайски сърфисти Браян и Ръсти Киеуана. Момоа е висок 193 cm.

Момоа е женен за американската актриса Лиза Бонет. На 27 юли 2007 г. Бонет ражда първото им дете – дъщеря на име Лола Йолани Момоа. На 15 декември 2008 г. се ражада и второто им дете, момче на име Накоа-Уолф Манакауапо Намакаеха Момоа. Събитието е оповестено за пръв път от майката на Джейсън Момоа във фен-форума на официалния сайт на актьора. Тя казва, че Накоа значи „воин“; Нама значи „сила/дух“; Кауа – „дъжд“ и По – „тъмнина“, което се отнася за времето през което е родено момченцето (то е родено при много лоши метеорологични условия в Лос Анджелис), фамилията Намакаеха идва от фамилията на баща му.

На 15 ноември 2008 г. Джейсън Момоа е атакуван със счупена бутилка в Холивуд, вследствие на което получава 140 шева при възстановяващата операция след свадата.

През 1998 г. Момоа се звръща в Хаваи, където е забелязан от международния дизайнер Такео (Takeo), което помага за започването на кариерата му като модел.[2] През 1999 г. Джейсън печели конкурса „Модел на годината на Хаваи“.

Дебюта му като актьор е през 1999 г. в ролята на Джейсън Йоан в сериала „Спасители на плажа“. През 2014 г. прави дебюта си като режисьор, сценарист и продуцент на пълнометражен филм в продукцията „Път към Палома“, в която играе и главна роля. Други известни негови роли са тези на Конан в „Конан Варварина“ (2011), хал Дрого в сериала „Игра на тронове“ и Ронан Декс в „Старгейт Атлантис“.

След приключването на четвърти сезон на „Старгейт Атлантис“, Джейсън Момоа решава да подстриже „раста-прическата“ си (дредлок), която е станала толкова тежка, че му причинява болки в главата и врата, особено при снимането на екшън-сцените в които се изисква много повече движение. Продуцентите на сериала се съгласяват с това решение и дори планират да заснемат сцена в която Ронан си подстригва косата в епизода „Разбити връзки“ от пети сезон на сериала. За разлика от продуцентите Sci Fi network категорично отхвърлят промяната и в първия ден на снимките на пети сезон прическата му трябва да се възстанови. Но процеса е толкова бавен и изморителен, че принуждава Момоа да използва перука и дубльор за екшън-сцените цели две седмици, през които възстановяват старата му прическа.

През 2009 г. Момоа изпълнява ролята на Роман в четири епизода на сериала „Играта“. През 2011 г. участва в ролята на хал Дрого в първия сезон на сериала на HBO – „Игра на тронове“ и е избран за главната роля във филма „Конан Варварина“. През 2012 г. си партнира със Силвестър Сталоун във филма „Куршум в главата“, през 2014 г. играе в „Път към Палома“. През 2016 и 2017 г. участва в ролята на Аквамен във филмите „Батман срещу Супермен“ и „Лигата на справедливостта“ на режисьора Зак Снайдър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама