Жеги продължават да владеят Европа

08:20, 01 авг 18 / Свят 25 601 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рекордни температури бяха измерени в Германия и Франция.

Вторник е бил най-горещият от началото на годината в Германия. В източния град Бернбург е регистрирана температура от 39,5 градуса. Това е най-високата стойност, откакто се правят измервания в провинция Саксония-Анхалт, където се намира Бернбург. В столицата Берлин също бяха измерени високи температури.

Във Франция пък бе обявен оранжев код за опасни горещини в 19 департамента, като от четвъртък се очаква нова гореща вълна. Възможно е към края на седмицата живакът в термометрите да скочи до 40 градуса.

Необичайно високи температури в скандинавските държави се превръщат в ежедневно явление. В Банак, Норвегия, вчера е била измерена температура от 32 градуса, а няколко други станции в крайния север на страната са измерили 29-30 градуса. В други части на Норвегия по на юг, както и на места в Швеция и Финландия градусите бяха 30-33.
 
Прогнозите сочат топлата вълна да продължи и през следващите дни, като температурите ще се задържат с 8-12 градуса над обичайното за региона по това време на годината.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама