Има ли доказателства за прераждането на душата?

21:30, 01 авг 18 / Любопитно 25 644 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Древните египтяни, римляните и гърците са вярвали в прераждането на човешката душа. Идеята за прераждането дори е основно правило в хиндуизма - третата най-голяма религия в света.

Днес
милиони хора по света вярват в прераждането или поне само приемат вероятността, че то може да съществува.

Въпреки че в
християнската религия прераждането не е признато официално, много хора смятат, че възкръсването на Исус, три дена след разпъването му на кръста, подкрепя тази идея.

Прераждането се основава и на идеята, че след физическата смърт човешката душа престоява в астрала, след което отново се преражда на Земята, като може да бъде от друг пол, в друга държава и да има различни интереси, от тези в предходния си живот.

Много хора са посветили живота си в изследване на това да открият дали наистина съществува прераждането или е една човешка илюзия.

Едно от доказателствата, че прераждането съществува е
регресията в минали животи. Чрез регресивна хипноза, която отключва подсъзнанието, човек може да достигне до ярки спомени за миналите си прераждания.

Друго доказателство може да бъде и
необяснимата физическа болка. Има хора, които изпитват болка в различни части на тялото си, но лекарите не могат да открият какво я предизвиква. В тези случаи много хора смятат, че става въпрос за болка от минал живот. А съзнанието на човека е пренесло болката и в конкретния живот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама