Дават последния транш от 9 мил. лева на "Пловдив 2019"

15:25, 01 авг 18 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общини за тази година в размер на 111 милиона лева, включително и за Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година. 

Градът получава 9 милиона лева за изграждането или реновирането на културна инфраструктура - галерии, кина, зали за временни експозиции, както и за обновяване на площад „Централен“ и пространствата около него. 

Финансирането е в изпълнение на приетата от Министерския съвет миналата година Многогодишна програма за подкрепа на избрания за Европейска столица на културата български град. Според нея правителството трябва да предостави на града - домакин 20 милиона лева.

Миналата година държавата отпусна 7 милиона лева на Пловдив, а преди това 4 милиона лева за Зоокъта.
С днешното решение на кабинета Столичната община получава 15 милиона лева  за доизграждане на метрото, а за Варна и Русе се отпускат общо 360 хиляди лева  за ремонт на православни храмове. 

С постановлението са одобрени средства по бюджетите и на редица други общини, които са предназначени приоритетно за ремонт на общинска улична мрежа и за реализиране на редица инфраструктурни проекти в подкрепа на общинската социална и жилищна среда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама