Филм показва професионалните възможности на незрящите във Варна

19:30, 26 юни 18 25 746 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Документалният филм „Шанс за заетост”, разказващ за професионалното израстване на хора с нарушено зрение ще бъде представен този четвъртък във Варна, предаде „Дарик”.

В днешно време да си намериш работа е истински шанс, особено за хора с увреждания. Поради своето увреждане те имат ограничения и в избора на професия, а от друга страна пазарът е неумолим и трудно приема тези хора като пълноценна работна сила. Това е посланието на Фондация „Съпричастие“ и „ВР Вижън“ ЕООД като работодател, които финансираха филма с участието си в програма „Активно включване“, която е част от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, финансирана от Европейския социален фонд.

Премиерата на филма „Шанс за заетост” ще бъде на 28 юни от 18 часа в клуб „Щурче” (на ъгъла на ул. Ангел Кънчев и ул. Георги С.Раковски).

По проекта са било изпълнени две групи дейности. Първата е подкрепа за трудова реализация –обучение за производство на сувенири и обучение по дигитална компетентност, в което са се включили 25 души с увредено зрение, които са потребители на социалната услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с увредено зрение“ - Варна. Втората дейност е осигуряване на трудова заетост, за която разказва филма. Наети са били 12 души с увредено зрение от партньорската организация – „ВР Вижън“ ЕООД в три вида професии: производителна сувенири – 5 души, рекламен агент – 5 души и 2 продавач-консултанти.

Този филм е в YouTube и e публикуван в социалните мрежи, за да могат най-голям брой зрители да придобият представа за хората с увредено зрение и техните професионални възможности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама