Евронюз: България, една просперираща туристическа дестинация

10:34, 14 юли 18 25 1074 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдив е една от двете Европейски столици на културата за 2019-a гoдина (Матера, Италия, е втората).

България печели от това, тъй като е една от най-бързо растящите туристически дестинации в Европа. Това е вторият по големина град в България и един от най-старите постоянно обитавани градове в Европа, създаден около 6 век пр.н.е.

Днес той е модерен, оживен град. Той служи като административен, академичен, икономически, търговски и транспортен център на южния централен район на България.

"Град Пловдив има две основни цели", казва заместник-кметът Стефан Стоянов. "Да бъдем много по-популярни и привлекателни, особено за европейската аудитория и да направим града по-достъпен и интересен, а от друга страна, искаме да удвоим броя на туристите, а през 2019-а година очакваме около два милиона посетители.

"Имаме големи събития, музикални фестивали, оперен фестивал, Пловдив е едно от горещите места, които някой може да посети, не е прекалено много, но от друга страна в градът има половин милион души. "

Старият град е задължителна туристическа дестинация в Пловдив. Можете да се разхождате и да се любувате на прекрасните къщи, датиращи от периода на Възраждането. Днес в една от тези къщи се намира Етнографският музей на града. /Старият град Пловдив е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО от 2004-а година насам./

Старият град е домакин на много художници и занаятчии и. Целта е да се запознаят туристите с керамични бижута и традиционни дрехи.

 

Друга оживена дестинация е Варна, известна като морската столица на България. С течение на годините туристическият сектор стана все по-значим за българската икономика.

През 2017 г. България „видя“:

- 7,6% увеличение на входящия туризъм;

- с около 8,9 милиона чуждестранни туристи;

- което води до 9,3% увеличение на приходите от туризъм.

Градът е създаден като търговска колония през 570 г. пр.н.е. под името Одесос. Днес е морски курорт и е третият по големина град в България с приблизително 330 000 жители. Градът е известен с великолепния си плаж и дълбоки сини води.

Намира се на северния бряг на Черно море. Въпреки че повечето виждат Варна като лятна дестинация, общината се опитва да превърне града в дестинация за всички сезони.

Приносът на туризма за растежа на българската икономика е значителен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама