Заев с писмо до страните в ЕС за започване на преговори за членство

16:55, 26 юни 18 / Свят 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Македонският премиер Зоран Заев е изпратил писмо до колегите си от Европейския съюз с призив да подкрепят започването на преговори за членство на Македония в съюза, което страната отдавна е заслужила, съобщи агенция МИА, цитирана от БТА.

В писмото Заев уведомява премиерите на страните от ЕС за подписания договор с Гърция за решаване на спора за името и за двустранно стратегическо партньорство, посочвайки, че досега спорът за името препречваше пътя на Македония към ЕС.

"За да се осигури изпълнение на договора и потенциалните придобивки от него за двете страни, за региона на Югоизточна Европа и за Европа като цяло, от огромно значение е политическата подкрепа на страните членки на ЕС, за да потвърдят с конкретни мерки стратегическата визия за европейско бъдеще на моята страна и на целия регион", изтъква в писмото Зоран Заев, който апелира на предстоящия Европейски съвет премиерите да подкрепят решението за започване на преговори за членство на Македония в ЕС.

Той посочва, че такова решение ще представлява признание за видимите резултати от процеса на реформи в Македония и ще бъде допълнителен импулс за продължаването на реформите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама