Европейското първенство по ориентиране за младежи стартира от Царевец (СНИМКИ)

14:55, 29 юни 18 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От Царевец тази сутрин, 29 юни, стартира Европейското първенство по ориентиране за младежи. 500 състезатели от 35 държави се включиха в спринтовата надпревара, провела се из крепостта и в района на площад „Цар Асен I”. Първенството продължава до 1 юли, а официалното откриване е този следобед на сцената на Летния театър във Велико Търново, където ще има дефиле на всички участници.

Сред атлетите има състезатели както от цяла Европа, така също от САЩ, Австралия и Нова Зеландия. Те ще бъдат разделени в четири групи – момчета и момичета до 16 годишна възраст; мъже и жени (16-18 г.). България е представена от 15 състезатели и двама треньори.

На 30 юни надпреварата продължава в района на село Мийковци, община Елена, а ден по-късно са финалите на щафетните игри, които ще бъдат край Петропавловския манастир.

Европейското първенство е организирано от Българската федерация по ориентиране, Спортен клуб „Трапезица – 1954“, Туристическо дружество „Трапезица – 1902“, общините Велико Търново, Елена и Лясковец. Крепостта Царевец е оценена като една от най-добрите в цяла Европа локации за спортната дисциплина, предвид характеристиките на терена, посочиха организаторите.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама