За Турски поток и изгубената пътна карта

08:27, 08 мар 24 / Политика 25 1212 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Днес, отново излизат данни за начина, по който е реализиран “Турски поток” и загубената от Теменужка Петкова Пътна карта за него, както и процедурите по които е реализиран.

Само да припомня, че на форум на Евро-атлантическия център за сигурност през юни 2020 г. представихме годишника на ЕАЦС “България и светът 2019”.

Основните изводи бяха, че в България енергийният сектор следва увеличаване на зависимостта си от Русия, която генерира огромен корупционен потенциал. Като пример беше даден проекта “Турски поток”.

Транспортните и енергийните коридори и проекти, които преминават през територията на България и Югоизточна Европа, се оказват "мотив за засилената дейност на руските разузнавателни служби. В опитите си да противодействат на притегателната сила на ЕС и НАТО, Русия все по-често използваинструментариума на шпионажа и дезинформационните кампании, за да дестабилизира държавите от Западните Балкани и да разколебае обществата и политическите елити в стремежа им да станат част от евроатлантическото семейство".

Пише Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър и лидер на “Републиканци за България”, на страницата си във Фейсбук

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама